Primera visita del Barça després de la pandèmia a infants ingressats per malaltia

Compartir

Els jugadors del primer equip de futbol sala Pito, Ortiz, Catela, Sergio González i Miquel Feixas han visitat els nens ingressats a l’Hospital Infantil Vall d’Hebron

La Fundació FC Barcelona i els equips professionals del Barça han reprès les visites als infants ingressats en diferents centres hospitalaris de Catalunya que es feien al llarg de l’any, i de manera periòdica, abans de la pandèmia i que es van haver d'interrompre des del març del 2020.

La primera visita postpandèmia l’han feta els jugadors del primer equip de futbol sala Pito, Ortiz, Catela, Sergio González i Miquel Feixas, acompanyats del directiu Aureli Mas i del patró de la Fundació Manel Esteller, a l’Hospital Vall d’Hebron. Els amfitrions van ser el Dr. José Manuel Domínguez, subdirector assistencial del centre, i María Ángeles Aceituno, adjunta a la direcció d’infermeria.

Els futbolistes han passat una estona amb els nens i nenes ingressats a l’Hospital Infantil Vall d’Hebron, han signat autògrafs, s’han fet selfies i han conversat amb els infants repartint somriures, il·lusió i alegria, la millor de les teràpies possibles. Menció especial per al cas del Bruno, un nen ingressat al Servei d’Oncologia Pediàtrica i que celebrava, casualment, el seu dotzè aniversari i ha pogut bufar les espelmes de forma simbòlica amb els futbolistes del Barça.

Campanya ‘Nadal és tot l’Any’

L'objectiu és que cada mes un grup de jugadors dels primers equips dels esports professionals del FC Barcelona visitin un dels hospitals de referència que té conveni amb la Fundació. Tradicionalment, aquesta era una acció que només es feia coincidint amb les dates nadalenques, però ara es vol ampliar a tota la temporada.

Les visites estan emmarcades dintre del programa de Benestar Emocional Pediàtric de la Fundació i de la iniciativa solidària ‘Nadal és tot l'Any’. Aquestes campanyes tenen com a objectiu final fomentar el benestar emocional dels nens i nenes hospitalitzats mitjançant el reforç d'emocions positives. 

Amb aquestes visites es busca desenvolupar la capacitat d'adaptació dels infants i la seva imaginació i il·lusió perquè l'estat emocional i un entorn favorable tenen un paper clau en l'eficàcia del tractament i en la millora dels seus processos de recuperació. 
 

Aureli Mas destaca la implicació de la Fundació

El directiu del Club responsable del futbol sala, Aureli Mas, ha subratllat la implicació del Club en causes socials: “La Fundació fa una tasca incansable i molt necessària per aportar il·lusió en tots els projectes que porta a terme, i és un dels orgulls del Barça”, va destacar, el qual també va posar en valor la tasca dels sanitaris i professionals de l’Hospital Vall d’Hebron.

”Conec de prop el servei d’oncologia pediàtrica de la Vall d’Hebron i he de dir que tenim la gran sort de comptar amb una sanitat pública de primer nivell a Catalunya, dirigida per uns professionals excel·lents que cuiden les persones i hi deixen la pell diàriament per fer bé la seva feina i salvar vides”, va dir Aureli Mas.

Los futbolistas, entregats

Per als jugadors la visita també va suposar una lliçó de vida. “No té preu veure que pots aportar el teu granet de sorra en forma d’il·lusió i alegria al dia a dia d’uns infants i també d’unes famílies que passen per un moment molt difícil”, va destacar Carlos Ortiz.

“Ha estat una experiència molt enriquidora i alhora colpidora per a nosaltres, només que haguem aconseguit que els nens i les nenes s’hagin evadit per una estona de la dura realitat que viuen ja ha valgut la pena”, va explicar emocionat Pito.

COMPARTE ESTA NOTICIA